FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povećana nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: ivuc
OSIJEK, 15. veljače 2012.(Hina) - Krajem siječnja u Osječko-baranjskoj županiji evidentirano je 35.298 nezaposlenih, što je 5,4 posto više nego prethodnog mjeseca, a ovako visoka nezaposlenost posljednji put je zabilježena u veljači prošle godine, podaci su osječke Područne službe Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

Povećanje nezaposlenosti u siječnju je zabilježeno u svim ispostavama, a najviše u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu i Našicama.

Na kraju siječnja 49,4 posto nezaposlenih u toj županiji čekalo je na zaposlenje duže od godinu dana i njihov se udio u odnosu na isti mjesec prošle godine smanjio za 3 posto.

Kratkotrajna nezaposlenost najučestalija je kod osoba sa završenim fakultetom, jer je 45,3 posto visokoobrazovanih osoba čekalo na zaposlenje do šest mjeseci, a u najnepovoljnijem položaju su osobe bez škole od kojih 60 posto čeka na posao dulje od godinu dana.

Tijekom siječnja poslodavci su osječkoj Područnoj službi HZZ-a prijavili 535 slobodnih radnih mjesta, odnosno 158 radnih mjesta više nego u mjesecu prije, a najviše radnih mjesta prijavili su poslodavci iz poljoprivrede, trgovine, obrazovanja te prerađivačke industrije.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙