FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić primio predstavnike 145. brigade HV-a

Autor: tdel
ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas predstavnike 145. brigade Hrvatske vojske koji su mu uručili zahvalnicu za pomoć u obilježavanju 20. obljetnice njihova postojanja u listopadu prošle godine, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Predstavnici 145. brigade HV-a su Bandiću i njegovim suradnicima uručili Monografiju izdanu uz pomoć grada Zagreba, a koja je, kako piše u predgovoru, posvećena svim poginulim i umrlim braniteljima, pripadnicima te brigade u proteklih 20 godina.

Monografija (317 str.) donosi zbir autorskih tekstova pripadnika brigade te kronološku građu. Uz to, riječju i slikom dokumentira samoorganiziranje građana Dubrave i "cjelokupnog hrvatskog puka od nenaoružanih odreda, preko jedinica Narodne zaštite i Zbora narodne garde, pa do stvaranja 145. brigade, kao dijela Zagrebačkog korpusa i cjelokupne Hrvatske vojske".

Predstavnici 145. brigade predstavili su gradonačelniku i svoje buduće projekte, s posebnim naglaskom na aktualnu inicijativu da se spomen obilježje poginulim braniteljima u Dubravi nadopuni s još 21 imenom branitelja koji nisu upisani, te da se taj trg nazove Trgom 145 brigade.

Osim gradonačelnika Bandića sastanku u Gradskoj upravi prisustovali su pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco i voditelj Odjela za branitelje Miodrag Demo. Uime 145. brigade sastanku su nazočili zapovjednik Bruno Čavić, autor monografije Antun Krešić, članovi Organizacijskog odbora Zoran Šunić, Vinko Muller i Željko Radovanović, te Miljenko Bađun član Inicijativnog odbora za ustroj Udruge veterana 145. brigade koja ima večeras Osnivačku skupštinu.

(Hina) pp/xtdel ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙