FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranac bombaš stradao u napadu u Bangkoku

Autor: vmrs
ZAGREB/BANGKOK, 14. veljače 2012. (Hina) - Iranac je teško ozlijeđen u eksploziji bombe u Bangkoku, službeno je objavljeno, ali vlasti ne žele nagađati je li on bio pripadnik neke gerilske skupine, iako je on nosio eksploziv, pišu u utorak agencije.

U eksploziji mu je raznesena noga, a prije toga dogodila se eksplozija u kući koju je on unajmio u središtu Bangkoka, a neposredno poslije i još jedna, na obližnjoj ulici. "Policija nadzire situaciju. Vjeruje se da je sumnjivac možda u kući imao još eksploziva", rekla je vladina glasnogovornica Thitima Chaisaeng, a prenosi Reuters.

Tri su se eksplozije dogodile samo dan poslije bombaških napada na zaposlenike izraelskog veleposlanstva u Indiji i Gruziji. Izrael tvrdi da iza tih napada stoje Iran i njegovi libanonski saveznici iz Hezbolaha. Iran tvrdi da nema veze s napadima u New Delhiju i Tbilisiju.

Izraelski ministar obrane Ehud Barak optužio je Iran i za napad u Bangkoku. "Napad u Bangkoku ponovno pokazuje da Iran i njegovi saveznici ne odustaju od terorizma", kaže se u priopćenju iz Barakova ureda, piše AFP.

U eksplozijama u utorak ozlijeđeno je ukupno pet osoba, a policija je objavila da je privedeno dvoje iranskih državljana.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙