FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski tužitelji uložili žalbu na oslobođenje Amande Knox

Autor: akoz
PERUGIA, 14. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Tužitelji u sudskom procesu protiv američke studentice Amande Knox, koja je prošli listopad oslobođena na suđenju za ubojstvo njezine britanske sustanarke Meredith Kercher 2007. godine, u utorak su uložili žalbu na oslobađajuću presudu najvišem talijanskom sudu.

a

Tužitelji Giovanni Galati i Giancarlo Costagliola u žalbi su ustvrdili da je oslobađanje Amande Knox i njezina bivšeg dečka Raffaelea Sollecita bilo "proturječno i nelogično". Sada talijanski kasacijski sud mora presuditi je li bilo proceduralnih nepravilnosti koje mogu biti temelj za ponovno suđenje.

Amandi Knox iz Seattlea i Talijanu Sollecitu uvažena je žalba na presudu iz 2009. kojom su proglašeni krivima za ubojstvo 21-godišnje Kercher u, kako tvrde tužitelji, seksualnom napadu pod utjecajem narkotika. Presuda od listopada izrečena je nakon što su neovisni forenzički stručnjaci kao nepouzdane oštro kritizirali dokaze znanstvene policije iz izvorne istrage.

Tijelo Meredith Kercher s više od 40 ubodnih rana nađeno je u stanu koji je dijelila s Knox u talijanskom gradu Perugiji gdje su obje studirale.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙