FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medika ostvarila 25 posto nižu dobit

Autor: dduk
ZAGREB, 14. veljače 2012. (Hina) - Konsolidirana neto dobit veledrogerije Medika za 2011. godinu dosegnula je 18,4 milijuna kuna što je 25,5 posto manje nego u 2010. godini, pokazuje danas objavljeni privremeni konsolidirani financijski izvještaj te tvrtke.

Ukupni prihodi Medike u prošloj su godini porasli za 4,9 posto, na 2,19 milijardi kuna, dok su ukupni rashodi povećani za 5,4 posto, na 2,16 milijardi kuna.

U izvještaju se napominje da je on privremen te da ga kao takvog nije još odobrio Nadzorni odbor. Stoga investitorima ne bi trebao služiti kao temelj za financijske odluke već eventualno biti tek okvirna informacija do objave konačnih rezultata. Ona se, pak, najavljuje do kraja ožujka.

Uprava stoga nije komentirala konsolidirane financijske izvještaje nego samo nabrojala ključne događaje za Mediku i grupu u 2011. godini. Podsjetila je tako da je tržište farmaceutskih proizvoda poraslo u odnosu na 2010. godinu te da je unatoč gubitku prometa u Gradskoj ljekarni Zagreb prodaja Medike veća u odnosu na prethodnu godinu. Prihodi od prodaje Medike dosegnuli su lani 2,16 milijardi kuna, što je 114 milijuna više nego u 2010.

Uprava među bitne događaje ubraja i reprogram dugoročnog kredita od 22,6 milijuna eura uz nižu kamatnu stopu. Istovremeno je dio kredita od 6,7 milijuna eura konvertiran u kratkoročni kunski kredit čime je smanjena izloženost valutnom riziku.

Najvećim rizikom poslovanja unutar tržišnih rizika uprava smatra dugi rok naplate potraživanja od kupaca pogotovo onih u okviru sustava HZZO-a, a drugim važnim rizicima drži smanjenje cijene lijekova s liste HZZO-a, administrativno određivanje cijena i marži te valutni rizik.

(Hina) xduk ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙