FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sijelo pučkih pisaca u Županji

Autor: zdra
ŽUPANJA, 13. veljače 2012. (Hina) - U sklopu 45. šokačkog sijela, najznačajnije manifestacije tradicijske kulture u županjskoj Posavini, večeras je u Županji održano tradicionalno Sijelo pučkih pisaca na kojem je stihove kazivalo desetak pučkih pisaca s područja Slavonije.

Stihove su kazivali pučki pjesnici Zvonko Stjepanović i Ilija Užarević iz Županje, Marija Vukoja iz Soljana, Miroslav Varžić iz Zelčina, Marija Komesarović iz Drenovaca, Kata Mišić i Ana Čajić iz Bošnjaka, Ivica Mijatović iz Gradišta, Đuka Kuveždić iz Ilače, Sanja Kosić iz Vinkovaca, Ivica Barić iz Bocanjevaca, Božidar Golik iz Klokočevaca i Blaženka Maglajić iz Feričanaca.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Tamburaški sastav "Mladi dukati", Ženska pjevačka skupina "Šokačke snaše" i samičar Mato Balentović.

Šokačko sijelo održava se od 11. do 21. veljače pod geslom "Puna srca, pune čaše neka živi što je naše", a u sklopu te manifestacije, koja se tradicionalno održava u predkorizmeno vrijeme, upriličit će se dvadesetak folklornih, kulturnih i zabavnih priredbi.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙