FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju 12. veljače

Autor: kgab
ZAGREB, 11. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 12. veljače.

JERUZALEM - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će u višednevni službeni posjet Izraelu na čelu izaslanstva u kojemu će biti i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a tijekom posjeta sastat će se s najvišim izraelskim dužnosnicima. Prvog dana boravka Josipović će se uputiti na Golansku visoravan gdje će se sastati s pripadnicima hrvatskog kontingenta koji u sastavu misije UNDOF održavaju mir na spornoj visoravni koja dijeli Izrael i Siriju te sa zapovjednikom UNDOF-a.

TURKMENISTAN - Predsjednički izbori u Turkmenistanu, srednjoazijskoj državi s obilnim svjetskim zalihama plina u kojoj ne postoji oporba već jedan od najrepresivnijih sustava na svijetu. Očekuje se pobjeda predsjednika Kurbangulia Berdimuhamedova koji bi trebao lako poraziti sedam protukandidata, 'statista' na ovim izborima, među kojima su dvojica ministara i čelnici energetskih tvrtki i državnih poduzeća koji su ponudili program vrlo sličan predsjedniku. Ova bivša sovjetska republika nema oporbenih stranaka ni neovisnih medija, a 55-godišnji zubar Berdimuhamedov izabran je 2007. s 89 posto glasova za predsjednika nakon smrti prvog postsovjetskog vođe, oca Turkmenistana Saparmurata Nijazova koji je izgradio rijetko viđen kult ličnosti. OESS je odbio pratiti ove izbore koje drži nedemokratskima.

KAIRO - Arapski ministri vanjskih poslova razgovarat će o Siriji.

LONDON - Dodjela nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA). Nijemi film "Umjetnik" predvodi ovogodišnje nominacije (12) za nagrade BAFTA-e, a slijedi "Dečko, dama, kralj, špijun" s 11 nominacija.

LOS ANGELES - 54. dodjela glazbenih nagrada Grammy (u noći na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu). "Oscari" za glazbu dodjeljuju se glazbenicima, pjevačima i skupinama u više od 100 kategorija.

Dežurni:

Noć: Mirna Puklin

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙