FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 11. do ponedjeljka 13. veljače

Autor: kgab
ZAGREB, 10. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 11. do ponedjeljka 13. veljače.

SUBOTA, 11. veljače

-------------------

RIJAD - Izvanredni sastanak ministara vanjskih poslova Vijeća za suradnju u Perzijskom zaljevu i turskog šefa diplomacije Ahmeta Davutoglua na kojem će se razmatrati situacija u Siriji uoči sastanka Arapske lige.

KAIRO - Prva godišnjica ostavke Hosnija Mubaraka koji je obnašao dužnost egipatskog predsjednika 30 godina.

LISABON - Opća konfederacija portugalskih radnika (CGTP), najveći sindikat u Portugalu, održat će skup u znak prosvjeda protiv oštrih mjera štednje i reforme tržišta rada.

VENECIJA - Počinje karneval u Veneciji.

NEDJELJA, 12. veljače

---------------------

JERUZALEM - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će u višednevni službeni posjet Izraelu na čelu izaslanstva u kojemu će biti i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a tijekom posjeta sastat će se s najvišim izraelskim dužnosnicima. Prvog dana boravka Josipović će se uputiti na Golansku visoravan gdje će se sastati s pripadnicima hrvatskog kontingenta koji u sastavu misije UNDOF održavaju mir na spornoj visoravni koja dijeli Izrael i Siriju te sa zapovjednikom UNDOF-a.

TURKMENISTAN - Predsjednički izbori.

KAIRO - Arapski ministri vanjskih poslova razgovarat će o Siriji.

LONDON - Dodjela nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA). Nijemi film "Umjetnik" predvodi ovogodišnje nominacije (12) za nagrade BAFTA-e, a slijedi "Dečko, dama, kralj, špijun" s 11 nominacija.

LOS ANGELES - 54. dodjela glazbenih nagrada Grammy (u noći na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu). "Oscari" za glazbu dodjeljuju se glazbenicima, pjevačima i skupinama u više od 100 kategorija.

PONEDJELJAK, 13. veljače

------------------------

JERUZALEM - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u višednevnom službenom posjetu Izraelu na čelu hrvatskog izaslanstva u kojemu je i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, sastat će se s najvišim izraelskim dužnosnicima, predsjednikom Shimonom Peresom i premijerom Benjaminom Netanyahuom.

ZAGREB - Danski veleposlanik u Hrvatskoj Bo Eric Weber održat će tiskovnu konferenciju na kojoj će predstaviti plan aktivnosti veleposlanstva za vrijeme danskog predsjedništva Vijećem EU-a.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s premijerima Nizozemske, Danske i Estonije s kojima će razgovarati o budućnosti eurozone.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙