FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 11. do 14. veljače

Autor: ista
ZAGREB, 10. veljače 2012. (Hina) - Biometeorološke prilike tijekom vikenda bit će nepovoljne, a zbog jakog vjetra osjet hladnoće bit će još naglašeniji nakon čega se očekuje slabljenje vremenskog utjecaja, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod u biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 11. do 14. veljače.

Sutra, u subotu 11. veljače biometeorološke prilike u cijeloj će Hrvatskoj biti vrlo nepovoljne, a meteoropati će patiti od razdražljivosti, glavobolje i umora. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane. Zbog jakog vjetra osjet hladnoće bit će još naglašeniji pa se upozorava na zaštitu, osobito bolesnike s krvožilnim i respiratornim bolestima.

U nedjelju, 12. veljače nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, a kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće su tegobe uzrokovane vremenom. Na sjevernom Jadranu one će biti nešto slabije izražene.

U ponedjeljak, 13. veljače nepovoljan vremenski utjecaj će oslabiti, a s njime i tegobe od kojih su patili meteoropati i kronični bolesnici. I dalje će biti potrebna adekvatna zaštita od hladnoće, osobito u jutarnjim satima.

Nakon jutarnje hladnoće, u utorak, 14. veljače vrijeme neće imati većeg utjecaja na meteoropate i kronične bolesnike.

(Hina) pp/xlbak yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙