FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 10. veljače

Autor: kgab
ZAGREB, 9. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 10. veljače.

BRUXELLES - Potpredsjednik hrvatske vlade Neven Mimica sastat će se s povjerenicom za digitalni razvoj Neelie Kroes i razgovarati o hrvatskom zakonu o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim mrežama. Kroes je nedavno uputila pismo hrvatskoj vladi u kojem je izrazila sumnje da uvođenje tzv. "mobilnog poreza" od šest posto nije u skladu s europskim zakonima.

BRUXELLES - Sastanak Vijeća EU-a za obrazovanje, mlade, kulturu i sport na kojem će kao promatrač sudjelovati i hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

SARAJEVO - Zastupnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine odlučivat će o potvrđivanju novog sastava Vijeća ministara BiH.

LJUBLJANA - Slovenski parlament glasovat će o potvrđivanju vlade na izvanrednoj sjednici.

HELSINKI - Finska predsjednica Tarja Halonen održat će sastanak s predsjednicima Italije, Austrije, Latvije, Portugala, Njemačke, Slovenije i Mađarske.

ATENA - Dvije velike grčke sindikalne središnjice, ADEDY za javni sektor, a GSEE za privatni, pozvale su na opći štrajk u petak i subotu protiv novih mjera štednje koje službenoj Ateni propisuju Europska unija i Međunarodni monetarni fond u zamjenu za novi zajam.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙