FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: filmski festival o brkovima

Autor: dmar
PORTLAND/MAINE, 7. veljače 2012. (Reuters/Hina) - Grad Portland u američkoj saveznoj državi Maine uskoro bi se mogao upisati na kartu gradova u kojima se održavaju poznati filmski festivali jer bi ovog proljeća trebao organizirati prvi međunarodni filmski festival o brkovima.

Festival najavljen za 30. ožujka predstavit će kratke filmove s pričom koja uključuje brkove ili glavne glumce koji nose "ukras muškog lica", rekao je Nick Callanan, čelnik kompanije za video produkciju No Umbrella Media koja organizira taj događaj.

Ideja za "brkati" filmski festival razvila se na temelju lokalne godišnje svečanosti u slavu brkova, na kojoj se prikupljaju sredstva za dobrotvorne namjene, poput borbe protiv raka ili za pomoć lokalnim umjetnicima. Ovogodišnja proslava okupit će natjecatelje sa svim tipovima brkova, od dugih zafitiljenih brkova, preko brkova u obliku potkove, do "morž" ili "Fu Manchu" stilova.

Filmovi koji se mogu prijaviti na festival moraju biti dugi najviše osam minuta te se baviti tematikom brkova ili imati brkatog glavnog junaka. Popularni holivudski filmovi koji se mogu smatrati dovoljno "brkatim" su, recimo, "Smoky i Bandit" s nezaboravnim Burtom Reynoldsom ili svi filmovi od Chucka Norrisa.

Callanan kaže da je interes velik, pa je dobio prijave čak iz Norveške, a filmovi će biti prikazani prije početka godišnje svečanosti posvećene brkovima, koja se već pet godina odvija u lokalnim barovima, kuglanama i sl.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙