FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 7. veljače

Autor: tper
ZAGREB, 6. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. veljače.

ZAGREB - Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Gospodarskog vijeća Komore Zagreb za mandatno razdoblje od 2012. do 2016. biti će riječi o dosadašnjim aktivnostima Komore, planu rada za ovu godinu, a tematski dio sjednice posvećen je aktualnim pitanjima vezanim uz mogućnosti korištenja EU fondova u Hrvatskoj (11,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Tvornica događaja d.o.o., agencija za organizacije događaja i event marketing, predstavit će na konferenciji za novinare prvi festival čokolade "Zagreb Chocofesta", koji će se održati od 10. do 14. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića. Festival će, najavljuju organizatori, okupiti vodeće hrvatske proizvođače čokolade te male čokoladarnice, kao i goste iz Slovenije, BiH, Rusije i Turske (11,00 sati, Cookie factory, Skalinska 13).

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za lanjski studeni iznosila je 6.866 kuna što je u odnosu na plaću za listopad više za 518 kuna ili nominalno za 8,2 posto, na što su utjecale isplate božićnica i drugih isplata uobičajenih za prosinac. Na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2010., prosječna zagrebačka plaća za lanjski studeni bila je viša za 196 kuna ili za 2,9 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Prema pojedinim djelatnostima, najnižu prosječnu neto plaću za studeni u Zagrebu imali su zaposleni u uslugama vezanim s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika, u iznosu od 3.180 kuna. Nasuprot tome, u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem prosječna neto plaća za studeni iznosila je 12.761 kunu.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni prošle godine iznosila je 31,71 kunu, što je u odnosu na listopad niže za 0,8 posto, a u odnosu na studeni 2010. godine više za 1,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U studenom je bilo 172 plaćena radna sata, što je za 3,6 posto više nego u prethodnom mjesecu. Najviše prosječne mjesečne neto plaće po satu za studeni isplaćene su u promidžbi (reklami i propagandi), u iznosu od 57,24 kune. Najniže neto plaće po satu su u proizvodnji odjeće, u iznosu od 16,25 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙