FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva žrtva hladnoće u Šibensko-kninskoj županiji

Autor: jdev
ŠIBENIK , 6. veljače 2012. (Hina) - Šibensko-kninska županija jučer je zabilježila prvi smrtni slučaj, najvjerojatnije uzrokovan vremenskim neprilikama, izvijestili su jutros iz Policijske uprave šibensko-kninske.

U mjestu Boraja pored Šibenika, susjedi su jučer ujutro ispred obiteljske kuće pronašli mrtvo tijelo 50-godišnjeg mještanina kojemu je u Općoj bolnici Šibenik konstatirana smrt, najvjerojatnije uslijed smrzavanja, navodi policija.

Iz PU šibensko-kninske također obavještavaju kako jučer, unatoč vremenskim neprilikama, nije zabilježen niti jedan incident u prometu.

Na županijskom području danas ne pada snijeg, no temperature su još uvijek oko -5 stupnjeva Celzija.

Jenjala je i bura, pa su djelatnici Cesta Šibenik, zaduženi za čišćenje prometnica, od ranoga jutra na terenu.

Na šibenskom području očišćeni su gotovo svi važniji pravci, no djelatnicima Cesta Šibenik ostalo je još prokrčiti put do najudaljenijih gradskih zaselaka, obavijestili su iz šibenske Gradske uprave.

Tijekom dana, napominju iz grada, uputit će se mehanizacija i prema mjestu Tromilja kako bi se probio put do tromiljskih zaselaka.

Pročelnik gradskog Odjela za komunalne djelatnosti Josip Živković naglasio je kako su se i tijekom vikenda probijali putovi do prigradskih naselja, no problem je što su kuće raštrkane i što bi se mještani trebali organizirati i probiti komunikaciju od kuća do glavnog puta.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović donio je danas odluku da niti sutra 7. veljače neće biti nastave u osnovnim školama na području grada, a o tome hoće li se nastava održavati u ostalim županijskim školama odluku će donijeti županijski Stožer za zaštitu i spašavanje, čija je sjednica najavljena za 12 sati.

Iz šibenske gradske uprave pozivaju ravnatelje osnovnih škola na području grada da, zajedno s djelatnicima, organiziraju čišćenje prilaza školama.

Poručuju također kako će i danas biti dežurni vrtići Vidici, Varoš, Šibenski tići, te jaslice Tintilinić u koje roditelji mogu dovesti djecu, bez obzira pohađa li dijete taj ili neki drugi vrtić.

Stanje se smirilo i u Kninu, doznaje se iz županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

Snijeg više ne pada, temperatura je oko -5 stupnjeva Celzija.

Ralice su prokrčile glavne prometnice, no još je ostalo počistiti ceste do najudaljenijih zaselaka.

Od danas se neometano odvija autobusni promet gotovo na svim područjima županije, no još uvijek su za sav promet zatvorene državne ceste D1 Gračac – Knin i D59 Knin – Kistanje – Kapela, dok su na državnoj cesti D33 Knin – Drniš i D533 Tromilja – čvor Vidici oglašeni zimski uvjeti.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙