FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Pusić s egipatskom veleposlanicom

Autor: nbar
ZAGREB, 3. veljače 2012. (Hina) - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u petak egipatsku veleposlanicu u Hrvatskoj Iman Mohamed Medhat Elfarr s kojom je razgovarala o stvaranju čvršćeg partnerstva između dviju zemalja kao dobrog temelja za aktivniju gospodarsku suradnju, pri čemu je posebno naglašena važnost potencijala luke Rijeka, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Dvije su dužnosnice također izrazile interes za daljnjom suradnjom u okviru prenošenja hrvatskih tranzicijskih i postkonfliktnih iskustava, a slijedom promjena kroz koje egipatsko društvo trenutno prolazi. Isto tako, kao potencijalno korisno za zemlje Mediterana, ministrica Pusić je istaknula hrvatsko iskustvo stečeno u području integriranja u članstvo u Europskoj uniji, posebice u pogledu agrarnih pitanja, reforme pravosuđa, te institucija zaštite ljudskih prava, prava žena i djece.

Veleposlanica Elfarr čestitala je na pozitivnom ishodu referenduma za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, a hrvatska šefica diplomacije je susret iskoristila kako bi izrazila sućut Egiptu povodom nedavnih nereda nogometnih navijača u Port Saidu gdje je poginulo 79 osoba.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙