FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAR: odbijen zahtjev za jamčevinom Arkanovom ubojici

Autor: kgab
CAPE TOWN, 3. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Južnoafrički sud u petak je odbio zahtjev za jamčevinom Dobrosavu Gavriću, ubojici Željka Ražnatovića Arkana, mafijaškom šefu i paravojnom čelniku, zbog mogućnosti bijega u pokušaju da izbjegne izručenje Srbiji.

Gavrić je u Srbiji osuđen u odsutnosti 2008. na 35 godina zatvora zbog Arkanova ubojstva. Živio je u Južnoafričkoj Republici pod lažnim imenom sa suprugom i dvoje djece sve dok policija nije otkrila njegov pravi identitet prošle godine tijekom policijske istrage ubojstva jednog muškaraca u Cape Townu povezanog s organiziranim kriminalom.

Policija je, nakon pucnjave u kojoj je Gavrić ozlijeđen, zaustavila njegov automobil, a u njegovom džepu je pronađen kokain zbog čega je uhićen i optužen za posjedovanje droge. Gavrićevi otisci prstiju su poslani Interpolu na provjeru i tako je otkriven njegov pravi identitet. On je ostao u pritvoru na zahtjev srbijanskih vlasti koje su zatražile njegovo izručenje.

Arkan, kojega je Haaški sud optužio za zločine protiv čovječnosti počinjene tijekom rata u BiH 1992-95., ubijen je 15. siječnja 2000. u predvorju beogradskog hotela Intercontinentala. Nije poznato tko je bio naručitelj ubojstva.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙