FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 3. veljače

Autor: slek
ZAGREB, 3. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 3. veljače.

SARAJEVO - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Srbije Boris Tadić i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović razgovarat će na Jahorini kod Sarajeva o stanju u regiji, zajedničkim problemima i pitanjima od interesa za sve tri države. Sastanak na Jahorini nastavak je procesa političke suradnje i dijaloga između čelnika triju država, započetog na Brijunima prošloga ljeta.

BRUXELLES - Drugi dan sastanka ministara obrane 28. zemalja članica NATO-a, među kojima je i hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović. Ministri razgovoraju o napretku o ispunjavanju ciljeva NATO-ove misije u Afganistanu (ISAF), sigurnosnoj situaciji na Kosovu, pripremama za summit Saveza u svibnju ove godine u Chicagu te o konceptu pametne obrane.

MUENCHEN - Počinje međunarodna konferencija o sigurnosti u Muenchenu.

GUANGZHOU, Kina - Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetit će južni kineski grad Guangzhou gdje će nazočiti poslovnom forumu.

RIJAD - Šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde posjetit će Saudijsku Arabiju.

KUVAJT - Očekuju se rezultati izbora za kuvajtski parlament održanih u četvrtak. Kakvi god bili rezultati glasovanja, premijer će ostati član vladajuće obitelji Al Sabah koja popunjava i najvažnije vladine portfelje, među kojima obranu, unutarnje poslove i vanjske poslove u tom naftom bogatom emiratu. Prijevremeni parlamentarni izbori sazvani su nakon raspuštanja parlamenta početkom prosinca, do kojeg je uslijedilo nakon ostavke vlade zbog vala narodnih prosvjeda mladih, inspiriranih "Arapskim proljećem".

Dežurni:

Noć: Ivo Lovrić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙