FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZMO: obavijesti o mirovinskim primanjima u 2011. radi prijave poreza

Autor: tmar
ZAGREB, 2. veljače 2012. (Hina) - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) izvijestio je da će umirovljenicima u veljači, zajedno s obavijesti o mirovini za siječanj, poslati i obavijest o isplaćenim mirovinskim primanjima u 2011. godini, o svotama obračunatoga dodatnog doprinosa za zdravstveno osiguranje te poreza i prireza, koju je potrebno priložiti kod godišnje prijave poreza.

Umirovljenici koji će podnositi poreznu prijavu za 2011. trebaju presliku obavijesti priložiti poreznoj prijavi koju će do 29. veljače 2012. podnijeti nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema svom mjestu prebivališta.

Obavijest korisnicima mirovina dostavlja HZMO ako mirovinu primaju preko pošte ili poslovne banke, a ostali će je moći podići u službama i ispostavama HZMO-a.

Iz Zavoda poručuju da neće obavještavati korisnike niti izdavati potvrde o mirovinskim primanjima koja su u 2011. isplaćena za prethodne godine, jer se oni ne iskazuju u poreznoj prijavi za 2011., a Zavod ih dostavlja Poreznoj upravi u skladu s poreznim propisima.

Prijavu poreza na dohodak prema zakonu obvezno podnose samo neki korisnici mirovina, poput zaposlenih korisnika invalidske mirovine zbog profesionalne nesposobnosti za rad, korisnika mirovina koji su uz svoju mirovinu primili i mirovinu naslijeđenu nakon smrti drugog korisnika mirovine i drugi.

(Hina) xpp/xmt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙