FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Presuda bivšim pripadnicima srpskih snaga u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 1. veljače 2012. (Hina) - Županijski sud u Bihaću osudio je u srijedu na visoke zatvorske kazne petoricu bivših pripadnika vojske i pričuvnog policijskog sastava policije Republike Srpske zbog likvidacije sedmnaest zarobljenih bošnjačkih civila iz bihaćkih naselja tijekom ratne 1992. godine, izvijestila je Federalna televizija.

Sud je odredio kazne nakon što su optuženi priznali krivnju te se nagodili sa županijskim državnim odvjetništvom u Bihaću. Na po 12 godina zatvora osuđeni su Jovica i Zoran Tadić i Željko Babić, Zoran Berga dobio je 11 godina a Goran Mihajlović osuđen je 10 godina i šest mjeseci zatvora. Predstavnik državnog odvjetništvo izrazio je zadovoljstvo izrečenim kaznama.

Petorica osuđenih pristali su na daljnju suradnju s državnim odvjetništvom u svojstvu svjedoka, budući su u zločine počinjene u mjestu Ljutočkoj dolini umiješane još dvije osobe za kojima se traga.

Prema navodima optužnice, petorica osuđenih zajedno s drugim pripadnicima vojske i policije RS-a s maskama na licu i naoružani strojnicama likvidirali su sedamnaest zarobljenih civila iz bihaćkih naselja Ripač i Orašac. Nakon što su ih strijeljali, tijela ubijenih su stavili na hrpu i zapalili.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙