FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Siromah i vrag" u "Žar ptici" 1. ožujka

Autor: mbur
ZAGREB, 1. veljače 2012. (Hina) - Predstava "Siromah i vrag", temeljena na bajkovitoj priči autorice Zinke Kiseljak nastale prema motivima narodne bajke, premijerno će biti izvedena 1. ožujka u Gradskome kazalištu "Žar ptica".

Redateljica predstave je Saša Broz, a glavne uloge povjerene su Marku Makovičiću (Siromah), Ivi Visković (Justa) i Damiru Poljičku (Vrag), koji su ovaj put gostujući glumci u predstavi, uz potporu domaćeg ansambla Gorane Marin, Natalije Đorđević, Drage Utješanović, Berislava Tomičića, Ante Krstulovića i Vesne Ravenšćak. Scenograf predstave je Dragutin Broz, kostimografkinja Marita Ćopo, a glazbu je skladao Mario Mirković.

Predstava je nastala prema motivima narodne bajke "Kako je jedan čovjek nosio vragu u pakao komad mesa" i dio je programu lektire za treće razrede osnovne škole.

Siromah je, kaže se u kratkom sadržaju, tri puta morao otići do vraga jer je izgubio sve darove koje mu je vrag dao. Prvi put morao je otići vragu da mu da meso, drugi put da uzme crnu kokoš koja leže zlatnike, a treći put, kažu u najavi predstave, siromah je bio uspješniji i sretniji.

(Hina) xmb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙