FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 1. veljače 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta.

LONDON - Britanska zvijezda Adele vratit će se 12. veljače na dodjeli nagrade Grammyja u Los Angelesu nastupima u živo nakon višemjesečne stanke zbog operacije grla, objavio je CBS. Dvostruka dobitnica Grammyja čiji je drugi album 21 lani potukao sve rekorde prodaje diljem svijeta bila je krajem 2011. prisiljena otkazati američku turneju i u studenome otići u Boston na operaciju glasnica. Očekuje se da Adele nastupi i na dodjeli nagrade BRIT, najviše britanske glazbene nagrade, 21. veljače u Londonu. Adele je ove godine nominirana za šest Grammyja: za ploču godine, pjesmu godine, najbolji kratki glazbeni video za Rolling In the Deep, za album godine i najbolji album u kategoriji pop vokala za 21 te za najbolji pop solo nastup za Someone like You.

NEW YORK - Mogućega republikanskog predsjedničkog kandidata Newta Gingricha čeka sudska tužba zbog toga što se u kampanji služi pjesmom "Eye of the Tiger" iz filma Rocky III. Iz sudske dokumentacije vidi se kako je u ponedjeljak tvrtka Rude Music Inc. na saveznome sudu u Illinoisu podnijela tužbu zbog kršenja autorskih prava. Rude Music Inc u vlasništvu je Franka Sullivana koji je koautor te pjesme nagrađene Grammyjem. Osim Gingricha tuženi su i Gingricheva kampanja, Newt 2012. te Američka konzervativna unija. U tužbi se kaže kako je kršenje autorskih prava "namjerno", jer je Gingrich dobro upućen u to pitanje. Gingrichev glasnogovornik još nije komentirao tužbu.

LOS ANGELES - Frontman bivše glazbene skupine "White Stripes" Jack White objavio je da će svoj debitantski solo album "Blunderbuss" izdati 24. travnja i da će na njemu biti potpuno nove pjesme kojima je potpuni autor. "Odgađao sam samostalni album dugo vremena, ali te pjesme su takve da ih mogu predstaviti samo pod mojim imenom. Te su pjesme napisane od nule, nemaju nikakve veze s bilo kime ili čime osim s mojim vlastitim izrazom, mojim vlastitim bojama na mojem vlastitom platnu", rekao je White. "Blunderbuss", snimljen u Nashvilleu, prvi je album 36-godišnjeg Whitea koji se proslavio kao glavni pjevač, gitarist i klavijaturist dvočlane skupine White Stripes u kojoj je njegova bivša supruga Meg svirala bubnjeve. Skupina se nakon 14 godina službeno raspala u veljači 2011. godine.

JOHANNESBURG - Američka pjevačica Madonna je najavila ponovno pokretanje svojeg projekta - izgradnje škole u Malaviju uz pomoć američke nevladine organizacije buildOn, uz čiju će pomoć, nada se, uspjeti izbjeći novi fijasko. Madonna je svojedobno kupila zemljište u Šinkoti, selu blizu glavnoga malavskoga grada Lilongvea, a kamen temeljac za izgradnju škole za 500 polaznica položen je u travnju 2010. No početkom 2011. projekt je obustavljen zbog prekoračenja u budžetu. Tada je Madonna objavila kako planira otvoriti deset novih škola u Malaviju. Novim projektom obuhvaćeno je dva puta više djece nego što je ranije planirano. Madonna je kazala kako se nada da će se u novootvorenim školama obrazovati najmanje 1000 djece na godinu.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙