FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 1. veljače

Autor: nbrc
ZAGREB, 1. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 1. veljače.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sastat će se s predsjednicima sindikalnih središnjica. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka (15 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Poslovodstvo Dukata na brifingu za novinare govorit će o prilagodbi hrvatskog mljekarskog sektora uvjetima poslovanja u EU. Na brifingu će biti riječi o usklađivanju hrvatske mljekarske regulative s europskom, uvođenju tržišnih cijena i odnosa te izazovima s kojima će se sresti hrvatska mliječna industrija ulaskom Hrvatske u EU i izlaskom iz CEFTA-e (10 sati, Dukat, Čavićeva 9).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni prošle godine iznosila je 5.729 kuna, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). U odnosu na listopad prosječna neto plaća bila je veća za 213 kuna ili nominalno za šest posto, a realno je porasla za 5,8 posto. U odnosu na prosječnu neto plaću za studeni pretprošle godine prosječna neto plaća za 11. mjesec prošle godine bila je nominalno viša za 2,6 posto, a realno je ostala na istoj razini. Prema pojedinim djelatnostima, najvišu prosječnu neto plaću za listopad primili su zaposleni u računarstvu, 10.231 kunu. Najniže neto plaće za studeni imali su zaposleni u proizvodnji odjeće, u iznosu od 2.820 kuna.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2011. godini proizvedeno 1,7 milijuna tona kukuruza, što je 16 posto manje nego u godini prije, pokazuju prethodni podaci Državnog zavoda za statistiku o površinama i proizvodnji žitarica i ostalih usjeva. Ostvarena proizvodnja kukuruza po hektaru iznosila je 5,7 tona, a kukuruza je bilo zasijano na 305 tisuća hektara. Smanjena je i proizvodnja šećerne repe, za 7 posto, na 1,16 milijuna tona. Pad proizvodnje zabilježen je i kod krumpira (kasni i sjemenski) i to za 8 posto. Tako je krumpira proizvedeno 137 tisuća tona.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙