FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rizničar PBZ-a svjedočio u slučaju Spice

Autor: amat
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Suđenje optuženima u aferi Spice danas je nastavljeno svjedočenjem direktora riznice Privredne banke Draženka Pavlinića koji je u svibnju 2006. po nalogu uprave prodao Podravkine dionice u vlasništvu te banke.

Pavlinić je kazao da ga uprava prije prodaje nije konzultirala o toj transakciji te da tada nije znao tko je na burzi kupio Podravkine dionice. Riječ je o 161.000 dionica prodanih preko brokerske kuće Fima iz Varaždina, čiji je suvlasnik jedan od optuženih u slučaju Spice Milana Horvata.

Pavlinić je govorio i o izdavanju Podravkinih obveznica koje su, kako je rekao, bile prve korporacijske obveznice s najmanjom plaćenom kamatom na tržištu sve do danas.

Motiv izdavanja obveznica bilo je izbjegavanje negativnih tečajnih razlika, kazao je Pavlinić koji je tu transakciju opisao kao uspješnu i profesionalno izvedenu, uz minimalne troškove na tržištu kapitala.

Za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika Fima Grupe Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su branili tvrtku od neprijateljskog preuzimanja.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙