FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska traži rješavanje problema RTV smetnji iz Italije

Autor: dmak
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - U sklopu Svjetske radijske konferencije (World Radiocommunication Conference – WRC) koja se, u organizaciji Svjetske telekomunikacijske unije od 23. siječnja do 17. veljače održava u Ženevi, delegacija Republike Hrvatske je zatražila sazivanje radne grupe kako bi se razmotrilo rješavanje dugotrajnih problema s ometanjem TV i radijskih signala iz Italije.

Potporu inicijativi su izrazile Slovenija, Alžir, Malta i Crna Gora, priopćila je danas Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

Na plenarnom zasjedanju hrvatski su predstavnici iznijeli problem i uložili prigovor, a talijanski predstavnici su se usprotivili prozivanju, navodeći kako su dostavili plan rada za rješavanje problema s ometanjem.

Predsjedavajući je prihvatio inicijativu te će se u nastavku konferencije organizirati posebna tematska radna skupina s ciljem rješavanja problema štetnih smetnji. U radu skupine će sudjelovati predstavnici zainteresiranih zemalja i Radio-komunikacijski biro Svjetske telekomunikacijske unije (ITU-BR).

Ovogodišnja Svjetska radijska konferencija otvorena je plenarnom sjednicom na kojoj je za predsjedavajućeg odabran T. Al Awadhi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ujedno su izabrani i potpredsjedavajući, a posao podijeljen na šest odbora prema unaprijed dogovorenim temama koje će se obraditi na ovogodišnjem događaju, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙