FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog auto-kluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog olujne bure, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, te Jadranska magistrala (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila. Stara cesta kroz Gorski kotar (D3) otvorena je za sve skupine vozila. Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Bakra do Senja dodatno i za dostavna vozila, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila, ali se vozi uz ograničenje brzine od 60 km na sat na dionici od vijadukta Božići do tunela Sv. Rok, zbog jakog vjetra. Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru (također i na autocesti A6 između Oštrovice i Ravne Gore). Na većini cesta zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica. Zimski su uvjeti i na Samoborskom i Žumberačkom gorju. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su katamaranske linije iz Rijeke prema Lošinju i Novalji. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila, a Brestova-Porozina vozila do 5 tona.

ZAGREB - Djelomice sunčano i hladno. Postupno naoblačenje prijepodne na Jadranu i uz njega, poslijepodne i u ostalim krajevima. Na srednjem Jadranu se poslijepodne očekuje povremeno kiša i snijeg, a u unutrašnjosti Dalmacije i Lici u noći snijeg. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji umjeren istočni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na južnom slaba bura i istočnjak, poslijepodne umjereno, zatim i jako jugo. Najviša temperatura od -3 do 0, u gorju od -7 do -3, uz obalu sjevernog dijela Jadrana od 1 do 5, a na otocima i južnom Jadranu od 6 do 10 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙