FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umrla Camilla Williams, prva crna operna diva

Autor: vrad
CHICAGO, 31. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Camilla Williams, prva crnkinja koja je nastupala u velikoj opernoj kući u Sjedinjenim Državama umrla je u 92. godini, objavili su njezini bliski suradnici.

"Mogu vam potvrditi da je umrla u svome domu zbog komplikacija povezanih s rakom od kojeg je bolovala", rekao je Alan Barker, glasnogovornik Jacobsove glazbene škole na sveučilištu u Indiani, gdje je diva dvadeset godina radila kao glazbeni pedagog.

Camilla Williams, rođena u Virginiji, na istoku SAD-a, počela je pjevati u crkvi još kao dijete a nakon završetka glazbene škole nastupala je s Philadelphijskim orkestrom.

Proslavila se nastupom u naslovnoj ulozi Puccinijeve Madame Butterfly s Newyorškom gradskom operom 1946. Međunarodnu karijeru počela je 1950. G. 1963. pjeva na glasovitom skupu u američkoj prijestolnici na kojemu je Martin Luther King održao svoj govor "Sanjam".

Williams je bila i ambasadorica kulture. Na poziv predsjednika Dwighta Eisenhowera 1960. pjevala je pred japanskim carem i sudjelovala je na svjetskim turnejama na poziv američkog State Departmenta.

Karijeru je prekinula 1971.

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙