FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 31. siječnja

Autor: kgab
ZAGREB, 30. siječnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 31. siječnja.

BEOGRAD - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), u okviru predsjedanja Republike Srbije ovom regionalnom inicijativom. Na sastanku će se raspravljati o odnosima zemalja u regiji, rješavanju preostalih otvorenih pitanja i napretku zemalja jugoistočne Europe prema euroatlantskim integracijama. Na marginama sastanka SEECP-a Pusić će održati bilateralni sastanak sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem, a također su predviđeni sastanci s ministrima vanjskih poslova Turske Ahmetom Davutogluom i Grčke Stavrosom Dimasom. Ministricu će primiti i srbijanski predsjednik Boris Tadić. Također će se sastati s predstavnicima hrvatske manjine.

ZAGREB - Druga sjednica Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora na kojoj će biti predstavljeni prioriteti danskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Uvodno izlaganje održat će danski veleposlanik u Hrvatskoj Bo Eric Weber (14 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

NEW YORK - Glavni tajnik Arapske lige Nabil Elaraby i katarski premijer Šeik Hamad bin Jasim al-Tani, koji je na čelu odbora Lige za Siriju, trebali bi predstaviti arapski mirovni plan za Siriju veleposlanicima u Vijeću sigurnosti UN-a. Arapska inicijativa koju podupiru zapadne zemlje nailazi na otpor Kine i Rusije, dviju stalnih članica Vijeća. Liga je u prosincu poslala u Siriju promatrače koji su trebali provjeriti drži li se režim ranijega plana koji je predviđao povlačenje vojske iz stambenih četvrti. U subotu je obustavljen rad tih promatrača jer se nasilje intenziviralo.

FLORIDA - Republikanski predsjednički predizbori. Prema posljednjim ispitivanjima javnog mišljenja, očekuje se vodstvo Mitta Romneya, bivšeg guvernera savezne države Massachusettsa.

RIGA - Latvija će održati referendum o uvođenju ruskog jezika kao drugog službenog jezika u zemlji, što je osjetljivo pitanje koje izaziva etničke napetosti u toj članici Europske unije.

Dežurni:

Noć: Vera Radić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙