FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: dionica A6 Delnice-Kikovica zatvorena za sav promet

Autor: spar
ZAGREB, 30. siječnja 2012. (Hina) - Zbog olujne bure autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zatvorena je za sav promet, izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski auto-klub.

Autocestom A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok te Jadranskom magistralom (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene voze samo osobna vozila.

Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Bakra do Senja dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru: D 3 Delnice-Zdihovo, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC Sopač-Mrkopalj-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Zimski su uvjeti i na Samoborskom i Žumberačkom gorju.

Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru gdje mjestimice ima ugaženog snijega na kolniku. Na većini cesta u unutrašnjosti vozi se po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamarani iz Rijeke za Lošinj i Novalju. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙