FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija traži huligane koji su oštetili zgradu SDSS-a

Autor: zdra
VINKOVCI, 29. siječnja 2012. (Hina) - Vukovarsko-srijemska policija traga za počiniteljem koji je u noći s petka na subotu bacanjem kamenja na nekoliko mjesta oštetio pročelje zgrade u kojoj Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) u Vukovaru ima sjedište, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Luka Barunčić.

U prioćenju SDSS-a, upućenog medijima tim povodom, ističe se kako kamenovanje zgrade u kojoj se nalazi stranačko sjednište, osim počinjene materijalne štete, "ima znatno veće političke i druge konotacije jer se radi o srpskoj manjinskoj ali i parlamentarnoj stranci u Hrvatskom saboru".

"S obzirom da raspolažemo informacijama da je tijekom iste noći demoliran i kafić čiji je vlasnik također pripadnik naše zajednice i u kojem su izgrednici prekinuli privatno rođendansko druženje, od nadležnih institucija zahtijevamo da se ovakva praksa što hitnije prekine", navodi se.

Na središnjem gradskom trgu u Vukovaru polufinalnu utakmicu između Hrvatske i Srbije na video platnu u petak je gledalo nešto manje od tisuću navijača među kojima se nalazila i skupina hrvatskih navijača koje srbijanske vlasti nisu pustile u Srbiju, te su nakon što su vraćeni s Bajakova, otputovali za Vukovar i gledali utakmicu na trgu.

Huliganske ispade u Vukovaru osudio je i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo poručivši kako građane Vukovara ništa neće skrenuti s puta mira i tolerancije kakvim se u Vukovaru živi posljednjih godina.

"Gradska uprava je kao organizator javnog okupljanja na Trgu Republike Hrvatske učinila sve predradnje da zajedno s policijom jamči sigurnost svima koji su odlučili zajedno gledati polufinalnu utakmicu europskog prvenstva u rukometu putem video zida. Međutim, pojedinci, za koje nije sigurno jesu li iz Vukovara, započeli su svoje huliganske i vandalske namjere nakon završetka prijenosa", navode iz vukovarske gradske uprave.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙