FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština odobrila kupnju nekretnina radi gradnje produžene Branimirove

Autor: dmak
ZAGREB, 26. siječnja 2012. (Hina) - Zastupnici Gradske skupštine prihvatili su danas, bez rasprave, zaključak o kupnji nekretnina potrebnih za izgradnju produžene Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove, vrijednih 518 tisuća eura, te od Zagrebačke do Brestovačke ceste s pripadajućom komunalnom infrastrukturom, vrijedne 1,3 milijuna kuna.

Nisu prihvatili prijedlog zaključka o prihvaćanju ponude za kupnju objekta za starije i nemoćne osobe na području gradske četvrti Maksimira. Zastupnik Igor Rađenović (SDP) upozorio je da u proteklih 20 godina nije izgrađen nijedan novi umirovljenički dom te se zauzeo za izgradnju po modelu (javnog privatnog partnerstva) koji neće biti na teret budućih naraštaja. No upozorio je da se s time ne žuri kako se ne bi ponovila priča s novim tramvajima i autobusima, koja se pokazala kao preambiciozna.

Zastupnica Margareta Mađerić (HDZ) upozorila je na liste čekanja na domove umirovljenika na kojima je, kako je rekla, od pet do šest tisuća umirovljenika koji na mjesto u domu čekaju i do sedam godina pa je potrebno što žurnije riješiti taj problem.

Prihvaćena je odluka o raspoređivanju novca za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih gradskih zastupnika u 2012. godini.

Također je prihvaćena dopuna odluke o promjeni djelatnosti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć grada Zagreba, koju je obrazložio predsjednik Odbora za zdravstvo Dragan Korolija Marinić (SDP). Rekao je kako se sanitetski prijevoz vraća u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a to je, dodao je, "važno u slučajevima izvanrednih situacija" kako bi javno zdravstvo imalo dovoljan broj vozila.

Imenovane su ravnateljice nekoliko dječjih vrtića u Zagrebu, a razriješen je ravnatelj Javne ustanove Maksimir Nenad Strizirep te je na tu dužnost imenovan Saša Banić.

Nije prihvaćeno izvješće o provedbi preporuka gradskoga kontrolnog ureda pročelnicima gradskih ureda, zavoda i službi i drugim proračunskim korisnicima na temelju nalaza u izvješćima o obavljenih 46 naknadnih kontrola po gradonačelnikovu nalogu u 2009.

Gradski zastupnici završili su današnju sjednicu.

(Hina) xdm/xlbak yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙