FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren natječaj za Festival hrvatskog animiranog filma

Autor: agrb
ZAGREB, 26. siječnja 2012. (Hina) - Otvoren je natječaj za treći Festival hrvatskog animiranog filma, koji daje uvid u nacionalnu animiranu produkciju iz protekle dvije godine, a održat će se 24. i 25. ožujka u Zagrebu, objavljeno je na službenim stranicama Festivala.

U konkurenciju ulaze animirani filmovi svih trajanja, tematskih i stilskih opredjeljenja te produkcijskih tehnika. Film mora biti realiziran u skladu s definicijom filmske animacije ASIFA-e, prema kojoj je umjetnost animacije stvaranje pokretnih slika manipulacijom različitih tehnika, osim metodom 'live action'. Najmanje 50 posto filma mora biti u tehnici animacije.

Filmove, producirane ili koproducirane u Hrvatskoj ili filmove hrvatskih autora, ukoliko su završeni ili javno prikazani nakon 1. siječnja 2010., prijavljuju redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela s pravima za zastupanje filmova.

Krajnji rok za prijavu je 15. veljače, a filmovi se prijavljuju s ispisanom prijavnicom i audiovizualnim zapisom na DVD-u, koja se nalazi na službenim stranicama Festivala (www.hrvatska-animacija.org), a šalje na adresu Zagreb filma (Vlaška 70).

Na Festivalu će se dodijeliti Grand Prix te nagrade za najbolji autorski film, studentski film te namjenski i dječji film, kao i priznanje ASIFA-e Hrvatske osobi koja je tijekom karijere izrazito doprinijela razvitku hrvatskog animiranog filma.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙