FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 26. siječnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Kalifornijska policija u srijedu je objavila da je uhitila dvojicu muškaraca osumnjičenih da su ukrali mercedes iz kolekcije Johna Travolte, te da su ga rastavili i preprodali dijelove. Glumcu su ukrali mercedes iz 1970. godine, model 280 SL, u jednoj ulici u Santa Monici gdje je parkirao, precizira policija. Tijekom istrage policajci su pronašli brojne dijelove Travoltina automobila, ali veći dio mercedesa ipak nije pronađen, dodala je policija. Vrijednost automobila procijenjena je na oko 35.000 dolara.

NEW YORK

Slika nizozemskog majstora Fransa Halsa koja je visila iznad kamina pokojne hollywoodske glumice Elizabeth Taylor prodana je za 2,01 milijuna dolara, objavila je aukcijska kuća Christie's. Rezultat aukcije je dvostruko viši od početne procjene, od 700.000 do milijun dolara, i podsjeća na nadmetanje u prosincu tijekom prodaje garderobe glumice i kolekcije nakita za ukupno 156,8 milijuna dolara. Slika baroknog niozozemskog slikara iz XVII. stoljeća, "Portret muškarca", krasila je kuću na Bel Airu u Los Angelesu i bila je jedina slika starih majstora koju je posjedovala Liz Taylor, slavna glumica koja je preminula 2011. Aukcijska kuća Christie's će 7. i 8 veljače staviti na prodaju 38 djela impresionista i modernih umjetnika koje je posjedovala Liz Taylor.

LOS ANGELES

Britanski pjevač Seal izjavio je u televizijskom intervjuu koji bi trebao biti prikazan u petak da njegova pomirba sa supermodelom Heidi Klum nije isključena. U emisiji CNN-a "Piers Morgan Tonight" Seal je također rekao da još voli Klum. Ranije ovoga tjedna Seal i Heidi Klum objavili su da se rastaju, ali Seal još uvijek nosi vjenčani prsten, što je i sam potvrdio. U odgovoru na pitanja koje mu je postavio Morgan, Seal je ostavio otvorenom mogućnost pomirbe s Klum. "Nikad ne reci nikad, ali ne mogu govoriti u ime svoje žene", rekao je Seal Morganu. Heidi (38) i Seal (48) u vezi su od 2004., a vjenčali su se godinu dana poslije. Tijekom šestogodišnjeg braka dobili su troje djece: šestogodišnjeg sina Henryja, petogodišnjeg sina Johana i trogodišnju kćer Lou, a Seal je usvojio i najstariju kćer Heidi Klum, sedmogodišnju Helene (Leni), koju je manekenka dobila u prethodnoj vezi s talijanskim biznismenom Flavijem Briatoreom.

PARAMARIBO

Ekspedicija od 53 znanstvenika, mještana i studenata otkrila je na jugu Surinama 46 novih životinjskih vrsta, priopćila je udruga za zaštitu prirode Conservation International (CI). Ekspedicija je tri tjedna provela u džungli uz rijeke Koetari i Sipaliwini, na granici s Brazilom, otkrivši, između ostalog "žabu kauboja", ribu-mačku prekrivenu bodljama kako bi se obranila od golemih pirana, te šarene skakavce. Članovi ekspedicije otkrili su i prethistorijske hijeroglife. Hijeroglifi su otkriveni u blizini sela Kwamalasamutu, naseljenom indijancima plemena Trio.

NEW YORK

Sjedinjene Države u srijedu su francuskim vlastima vratile sliku impresionista Camillea Pissarroa, ukradenu prije više od 30 godinu iz malog muzeja na jugoistoku Francuske. Djelo "Ribarnica" ukradeno je 1981. iz muzeja u Aix-les-Bainsu u departmanu Savoie, te se potom pojavilo na tržištu umjetnina u New Yorku 2003. kad je dražbovna kuća Sotheby's najavila njegovu prodaju. Djelo je tada procjenjeno na 60 do 80 tisuća dolara. Francuske vlasti obratile su se američkima zbog sumnji da je djelo ukradeno te je dražba otkazana. Nakon dugog sudskog postupka presuđeno je da se djelo vrati Francuskoj. Taj prizor s tržnice, ukraden istodobno kad i još jedna Renoirova slika kojoj se još uvijek ne zna sudbina, ilegalno je uvezen u SAD i prodan 1985. godine za 8500 dolara jednoj galeriji u Teksasu, koja ga je preprodala.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙