FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 26. siječnja

Autor: gvla
ZAGREB, 25. siječnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 26. siječnja

ZAGREB - Nastavak 3. sjednice Hrvatskog sabora. (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6)

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2). Na otvorenom dijelu 5. sjednice, Vlada će raspravljati o Prijedlogu mjera i smjernicama za izradu proračuna za 2012. godinu, Nacrtu prijedloga zakona o prestanku važenja Zakona o Financijskoj policiji s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Također, raspravljati će o Prijedlogu odluke o osnivanju Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga strategije nacionalne sigurnosti, Prijedlogu odluke o osnivanju Savjeta inicijative Partnerstva za otvorenu vlast, Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o davanju suglasnosti Gradu Osijeku za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb te o Prijedlogu izmjene Etičkog kodeksa državnih službenika. Vlada će raspravljati i o prijedlozima rješenja o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Iloka, Općinskog vijeća Općine Višnjan –Visignano, Općinskog vijeća Općine Klis, Općinskog vijeća Općine Lokve te Općinskog vijeća Općine Goričan. Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima. Fotografi i snimatelji u Vladu trebaju doći do 9,45 sati.

ZAGREB - Održavanje 33. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I, dvorana A)

ZAGREB - Potpredsjednik HSS-a i kandidat za predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Damir Bajs održat će konferenciju za novinare na temu predstojeće skupštine HSS-a za izbore predsjednika stranke 28. siječnja. Na konferenciji će također govoriti o stanju u stranci, te o temeljnim pretpostavkama za kvalitetno pozicioniranje HSS-a na hrvatskoj političkoj sceni u budućnosti i na sljedećim lokalnim izborima. (11 sati, središnjica stranke, Zvonimirova 17)

ZAGREB - Kandidat za mjesto predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Drago Prgomet održat će izbornu tribinu i predstaviti program svoje kandidature u kojemu će iznijeti planirane promjene te izložiti svoje viđenje budućnosti stranke. (19 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - U sklopu 'Prisjećanja na Miroslava Krležu' u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) bit će predstavljeno pet Krležinih portreta hrvatskog slikara, grafičara, pisca, akademika i umirovljenog sveučilišnog profesora Josipa Vanište. U prisjećanju organiziranom povodom 30. godišnjice Krležine smrti, sudjeluju predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić, te akademici Krešimir Nemec i Tonko Maroević. (18 sati, palača HAZU, Zrinski trg 11)

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox koji se ove godine održava od 26. veljače do 4. ožujka. Osim festivalskog programa na konferenciji će biti predstavljen i redizajn vizualnog identiteta i nove web stranice ZagrebDox-a. (11 sati, Festivalski centar u Centru Kaptol, prvi ulaz desno sa strane Nove Vesi, razina -2)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Hrvatska snaga najveće ljubavi" Milana Vukovića. Riječ je kronici autorovih razmišljanja o pitanjima koja su bila aktualna u prijelomnim trenucima hrvatske povijesti i prijelaza Hrvatske u samostalnu međunarodno priznatu državu. (19 sati, Nacionalna sveučilišna knjižnica, dvorana Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskog slova, Hrvatske bratske zajednice 4)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla/xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙