FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HČSP: DIP treba povući odluku da je referendum pravovaljan

Autor: tdel
ZAGREB, 24. siječnja 2012. (Hina) - Hrvatska čista stranka prava (HČSP) od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) traži da povuče odluku da je referendum pravovaljan i da je Hrvatska rekla da za EU, jer je to, kako tvrdi, laž, te da "proglasi poraz eurofila i pobjedu protivnika ulaska Hrvatske u EU".

Napominjući kako Hrvatska nije ni približno zrela za ulazak u EU što potvrđuje i, kako HČSP ocjenjuje u priopćenju, "najnoviji šlamperaj oko Zakona o referendumu". Smatra kako po važećem Zakonu, da bi referendum bio valjan, potrebno je da na njega izađe više od 50 posto upisanih birača.

"Treba li bolji dokaz da je referendum protuzakonit? To je sada svima jasno, ali to niti najmanje ne zabrinjava DIP a ni vlast, jer je Zakon protuustavan", navodi HČSP.

Stoga, smatra da je Hrvatska tu dalekosežnu i povijesnu odluku donijela nelegitimno, jer je izašlo samo 43 posto birača te protuzakonito jer Zakon o referendumu "ne valja i nije u skladu s Ustavom". Zato, drži HČSP, referendum bi se morao poništiti i nakon izmjene zakona održati novi.

(Hina) pp/xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙