FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 24. siječnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. siječnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 24. siječnja:

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav. Na predloženom dnevnom redu su prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sprječavanju sukoba interesa, s konačnim prijedlogom zakona, te prijedlog zakona o izmjenama zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, s konačnim prijedlogom zakona (14 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za rad i socijalno partnerstvo. Na predloženom dnevnom redu je prijedlog zakona o izmjenama zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, s konačnim prijedlogom zakona (15 sati, dvorana Janka Draškovića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove. Na predloženom dnevnom redu, uz ostalo, su prijedlog zakona o izmjenama zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, s konačnim prijedlogom zakona te prijedlog za donošenje rješenja o prestanku i priznavanju prava na plaću državnim dužnosnicima Hrvatskoga sabora (13 sati, dvorana Eugena Kvaternika, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada s temama: "Prijedlog izmjena Zakona o pravima državnih dužnosnika – predsjednička mirovina" i "Osvrt na nedjeljni referendum" (12,30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Otvorenje dvodnevne druge konferencije "Hrvatski mediji u borbi protiv korupcije" (10 sati, hotel Westin, dvorana Panorama, 17. kat). Konferencija se, kao i prošle godine, održava uz punu potporu i sudjelovanje Hrvatskoga novinarskog društva (HND), a dio je projekta kojeg Ministarstvo pravosuđa RH i Delegacija EU provode u Hrvatskoj od ožujka 2010. godine. Projekt pod nazivom "Jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije – Kampanja za podizanje svijesti", financiran je u sklopu EU IPA 2007 programa za Hrvatsku.

ZAGREB - "Crkva u Hrvatskoj u perspektivi europskog društva" bit će tema 52. teološko-pastoralnog tjedna koji će se održavati od 24. do 26. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati. Otvaranje tjedna bit će u 9 sati, a nakon pozdrava visokih uzvanika, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić održat će predavanje "Doprinos Crkve europskom zajedništvu i identitetu". Kardinal Bozanić u 12 sati predvodit će euharistijsko slavlje. Popodne će predavanje "Teološki pogled na Europu" održati dr. Mile Babić, a zatim će uslijediti izlaganje dr. Josipa Grbca "(Ne)ugroženost hrvatskih kršćanskih – crkvenih korijena u EU?".

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu skupa o nakladništvu pod nazivom "Nakladništvo danas – Perspektive, teškoće, zakonski okviri, potpore, tržišna situacija i strategije u Europi, u Hrvatskoj i u jugoistočnoj Europi". Na konferenciji će govoriti predsjednik udruge Knjižni blok Nenad Bartolčić te Simona Goldstein i Seid Serdarević. Organizatori tog trodnevnog skupa o nakladništvu su Knjižni blok, Traduki, Goethe-Institut Kroatien, Frankfurtski sajam knjiga, Leipziški sajam knjiga i Udruga Kurs. Sudjelovanje na skupu potvrdilo je 50 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Makedonije, BiH, Austrije, Njemačke i Švicarske (12 sati, Goethe-Institut Kroatien, Ulica Grada Vukovara 64).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙