FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šokačko sijelo od 11. do 21. veljače

Autor: vkrb
ŽUPANJA, 23. siječnja 2012. (Hina) - Ovogodišnje 45. šokačko sijelo, najvažniji događaj tradicijske kulture županjske Posavine, održat će se od 11. do 21. veljače pod sloganom "Puna srca, pune čaše, neka živi što je naše", priopćila je Županja, grad koji je, uz gradsku Turističku zajednicu, organizator te priredbe.

Sijelo će početi 11. veljače Malim šokačkim sijelom na kojem će se predstaviti najmlađi članovi kulturno-umjetničkih društava iz županjske Posavine, a završit će na pokladni utorak 21. veljače Seljačkom zabavom.

Svečano otvorenje s izborom najljepše Šokice u narodnoj nošnji "Šokački cvit 2012." bit će 11. veljače u kinodvorani "Mladost", a sutradan, 12. veljače, gradskim će ulicama projahati konjanici, sudionici tradicijskoga pokladnog jahanja u Županji.

U Pastoralno-kulturnom središtu župe mučeništva sv. Ivana Krstitelja 13. veljače bit će otvorena izložba "45 godina Šokačkog sijela", a u restoranu "Kristal" održat će se tradicionalno Sijelo pučkih pisaca.

Tijekom Šokačkog sijela održat će se i folklorne večeri na kojima će nastupiti mnoga kulturno-umjetnička društva i folklorne skupine iz županjske Posavine i drugih krajeva Hrvatske te Sajam zlatne niti na kojem će obrtnici i ostali imati prigodu predstaviti svoje tradicijske proizvode.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙