FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibensko kazalište obilježava 142. obljetnicu

Autor: jdev
ŠIBENIK , 23. siječnja 2012. (Hina) - Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku obilježava 142. godišnjicu postojanja raznovrsnim programom u sklopu kojega je danas predstavljena monografija "Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije, 1909. - 2009." posvećena nastanku i razvoju tih dviju struka u Hrvatskoj.

Program obilježavanja obljetnice nastavit će se sutra koncertom dua 'Pro Tango' koji čine mladi glazbenici, gitarist Mladen Verbanac i bandoneonist Miran Vaupotić, dok će u srijedu u foajeu kazališta biti prikazan dokumentarni film o stvaranju opere "Medij" G. C. Menottija, nastale u produkciji HNK Šibenik, a kojom se to kazalište nakon punih 97 godina vratilo na opernu scenu Hrvatske.

Za četvrtak 26. siječnja najavljen je humanitarni koncert od kojega je prihod namijenjen izgradnji rampe koja će osobama s invaliditetom olakšati ulaz u šibensku kazališnu kuću. Koncert organizira Lions klub Luce iz Šibenika, a nastupit će Neno Belan, Hari Rončević, klapa More, Nas Quatros, Gordana Pavić na klaviru te Nino Nimac na gitari.

Program obilježavanja obljetnice HNK Šibenik završava u nedjelju 29. siječnja kada će kazalište Virovitica izvesti predstavu KVETCH u režiji Dražena Ferenčine.

(Hina) xjdev ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙