FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 23. siječnja

Autor: vkla
ZAGREB, 22. siječnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 23. siječnja:

TIRANA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će u dvodnevni službeni posjet Albaniji. Prvog dana posjeta sastat će se sa svojim domaćinom, albanskim predsjednikom Bamirom Topijem, premijerom Salijem Berishom i predsjednicom parlamenta Jozefinom Topalli.

BRUXELLES - Ministrica za vanjske i europske poslove Vesna Pusić sudjelovat će na sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova Europske unije što će biti prvi puta da će Hrvatska biti zastupljena, kao zemlja promatrač, na sastanku toga vijeća. Na njemu će se raspravljat će se o iranskom nuklearnom programu, te mogućem zaoštravanju sankcija. Razmotrit će se trenutna situacija u Siriji, kao i stanje u Egiptu, posebice vezano uz izborni proces u toj zemlji. Na marginama sastanka Pusić će održati bilateralne sastanke s visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton te s ministrima vanjskih poslova Bugarske, Francuske, Italije, Latvije i Danske.

PARIZ - Francuski Senat glasuje o prijedlogu zakona kojim se kažnjava negiranje armenskog genocida što ga u Prvom svjetskom ratu počinile vlasti Osmanskog carstva. Zastupnici donjeg doma parlamenta, Narodne skupštine već su usvojili za zakon kojim se javno nijekanje genocida, uključivo genocida nad Armencima 1915.-1917. kažnjava zatvorskom kaznom u trajanju do godine dana i s 45.000 eura globe.

Dežurni urednici:

Noć: Damir Hainski

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙