FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Punkeri iz Bostona u Areni na utakmici Medveščaka

Autor: nles
ZAGREB, 22. siječnja 2012. (Hina) - Slavni irsko-američki punkeri iz Bostona Dropkick Murphys, koji večerašnjim koncertom u Zagrebu započinju svjetsku turneju, bit će gosti današnje hokejske utakmice u sklopu Arena Ice Fevera između Medveščaka i Linza, doznaje se iz Medveščaka.

Iako danas neće ništa svirati uživo, Dropkick Murphys barem će osjetiti atmosferu koju 15.000 gledatelja stvara u Areni na utakmicama zagrebačkih medvjeda i moći je usporediti s ozračjem NHL susreta budući da su članovi te svjetske koncertne atrakcije veliki obožavatelji hokeja i navijači NHL momčadi Boston Bruins.

Ako postoji idealna glazba za hokej, mnogi smatraju da bi to mogla biti upravo ona Dropkick Murphysa. Njihove eksplozivne i zarazne pjesme savršeno se slažu s brzim i dinamičnim sportom kakav je hokej.

Veze između celtic-punk-rock kulture Dropkick Murphysa i kulture hokeja na ledu višestruke su. Bend u svojim pjesmama često govori o napornoj, poštenoj i ustrajnoj radnoj etici irskih radnika u Americi, a to su upravo kvalitete koje ljubitelji hokeja traže od igrača na ledu.

Bend je 2010. nastupio na winter classicu, utakmici na otvorenom pred 38.000 gledatelja, između Bostona i Philadelphije, čest je gost u dvorani Bruinsa, a u pjesmama imaju brojne reference na hokej.

Dropkick Murphys veliku svjetsku turneju otvaraju večeras upravo u zagrebačkoj Tvornici, nakon čega će nastupiti u još 40-ak gradova.

Dropkick Murphys oformili su se 1996. godine pod izravnim utjecajem svojih punk idola Clasha i Sex Pistolsa, kao i nezaobilaznih Poguesa. Sa željom da spoje glazbu svojih korijena, odnosno irski folk, s eksplozivnom mješavinom punk rocka, Dropkick Murphys počeli su osvajati svijet već 1998. objavivši svoj prvi album "Do Or Die". Objavili su sedam albuma, od kojih posljednji "Going Out In Style" promoviraju na ovoj turneji.

(Hina) xnles yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙