FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubić pozvao Hrvate u BiH da podrže ulazak Hrvatske u EU

Autor: zkre
MOSTAR, 21. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić pozvao je hrvatske državljane u BiH da u nedjelju izađu na referendum i podrže ulazak Hrvatske u Europsku uniju ističući da je to jako važno i za samu Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

"Državljani Republike Hrvatske u BiH, Hrvati i ostali imaju pravo izraziti svoju političku volju na referendumu koji je od velike važnosti za njihovu budućnost. Čvrsto smo uvjereni da članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji je prirodan povijesni tijek i zapravo povratak Hrvatske u društvo zemalja kojem je stoljećima pripadala", naveo je predsjednik HDZ-a 1990. u pozivu.

Dodao je kako je 'članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji važno i za Bosnu i Hercegovinu'.

"Iskustvo Hrvatske je dokaz je da se isplati usvajati europske standarde, graditi sustav vrijednosti i zakonske norme, kako bi jednoga dana, nadamo se u skoroj budućnosti, i BiH postala članica Europske unije", dodao je Ljubić.

Po njegovim riječima glasovanje ZA ulazak Hrvatske u EU pruža se nova prigoda i Hrvatima u BiH za realizaciju osobnih potencijala, nove mogućnosti za više rada, studiranja, slobode kretanja, prava i socijalne pravde.

U BiH će na 24 mjesta na četiri lokacije u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Tuzli u nedjelju na referendumu o ulasku u EU moći izjasniti 263.703 hrvatskih državljana.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙