FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Etiopija zabranila nastup za 35 svojih atletičara

Autor: sbil
ADIS ABEBA, 20. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Etiopija je zabranila nastup na natjecanjima za 35 atletičara - među kojima je i olimpijski prvak na 10.000 i 5.000 metara Kenenisa Bekele - zbog spora oko treninga, objavio je tehnički direktor Etiopskog atletskog saveza.

Etiopski atletski savez nezadovoljan rezultatima u posljednjih nekoliko godina, pozvao je 200 atletičara u trening kamp prije dva mjeseca a uoči Svjetskog dvoranskog prvenstva u ožujku i OI u Londonu u srpnju i kolovozu.

No, Bekele i drugi atletičari među kojima je i olimpijska pobjednica na 5.000 i 10.000 Tirunesh Dibaba zanemarili su poziv, izjavio je tehnički direktor Dube Jilo.

"Zabranili smo nastupe na bilo kakvim natjecanjima za naših 35 atletičara, među kojim su Kenenisa i Tirunesh", kazao je Jilo.

"Prošla su dva mjeseca kako smo pozvali sve atletičare, ali oni jedini nisu odgovorili", dodao je ističući da će zabrana nastupa biti preispitana čim se atletičari odazovu na poziv.

Bekele, koji još nije odlučio hoće li nastupiti u Londonu, nije se natjecao od 2009., zbog ozljede, a na svjetskom prvenstvu u Daeguu u kolovozu prekinuo je trku na 10.000 nakon 10 krugova.

No, na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu nakon toga nastupio je i postavio najbolji rezultat sezone na 10.000.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙