FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akademik Katičić održao predavanje u atenskom Zavodu za znanost

Autor: lmol
ZAGREB, 20. siječnja 2012. (Hina) - Akademik Radoslav Katičić održao je jučer u Nacionalnom zavodu za znanost u Ateni izlaganje na temu Grci i Hrvati na Jadranu, priopćilo je danas hrvatsko veleposlanstvo u Ateni.

Akademik Katičić u predavanju održanom na grčkom jeziku elaborirao je političke, kulturne, pomorske, trgovačke i sveukupne civilizacijske interakcije Hrvata i Grka, koje su se u dugoj povijesti dvaju naroda, počevši od antičkih vremena, ostvarivale dominanto posredstvom jadransko-jonskog koridora, navodi se u priopćenju.

Prije predavanja akademika je predstavio profesor opće lingvistike s atenskog sveučilišta Hristoforos Haralambakis koji je nazočne upoznao s Katičićevom znanstvenom i esejističkom produkcijom u raznim humanističkim disciplinama.

Katičić je izlaganje nadopunio referencijama na noviju povijesnu i političku situaciju u regiji, kao i na borbu za hrvatsku političku samostojnost, dodaje se.

Predavanje je održano u organizaciji Veleposlanstva RH u Ateni, grčkog Nacionalnog zavoda za znanost, uz Akademiju središnje grčke državne znanstvene i kulturne ustanove, te Instituta za grčki jezik i kulturu, a nazočili su mu čelnici Zavoda, sveučilišni profesori, studenti i drugi gosti, priopćeno je iz veleposlanstva.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙