FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: 4. žrtva ptičje gripe u zadnja četiri mjeseca

Autor: vrad
DŽAKARTA, 20. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Četverogodišnja djevojčica iz obitelji mladića koji je umro od virusa H5N1, umrla je od ptičje gripe u Indoneziji, čime se broj umrlih od te bolesti popeo na četiri, u isto toliko mjeseci, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

Ovaj novi smrtni slučaj događa se nakon dviju smrti u četvrtak i u srijedu u Vijetnamu, odnosno u Kambodži, što je potaknulo strah od ponovnog pojavljivanja bolesti.

Djevojčica je pripadala obitelji 24-godišnjeg mladića koji je 7. siječnja umro od ptičje gripe, rekao je za agenciju France Presse čelnik za zarazne bolesti u indonezijskom ministarstvu zdravstva Tjandra Yoga Aditama.

Smrću ove djevojčice broj umrlih od ptičje gripe u zadnja četiri mjeseca popeo se na četiri, nakon smrti dvoje djece u dobi od deset i pet godina 10. listopada 2011. na Baliju. Sve dotad u Indoneziji nije bilo smrtnog slučaja od svibnja 2010.

Virus H5N1 se prenosi sa životinje na čovjeka, ali se znanstvenici boje da bi virus mogao mutirati i prenositi se sa čovjeka na čovjeka, što bi moglo biti uzrok pandemije.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙