FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: U padu helikoptera poginuli Amerikanci

Autor: vrad
KANDAHAR, 20. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Šestorica stranih vojnika koji su u četvrtak poginuli u padu helikoptera na jugu Afganistana su američki državljani, javlja France Presse pozivajući se na američke izvore.

Točan uzrok pada letjelice još nije bio poznat u petak ujutro. Afganistanska vojska je kao uzrok navodila "tehnički kvar", njezini saveznici u NATO-u rekli su kako "u trenutku nesreće nije bilo neprijateljskog djelovanja u tom području", a talibanski pobunjenici tvrdili su pak da su srušili helikopter.

"Šestorica pripadnika NATO-ovih međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF) poginuli su u padu helikoptera na jugu Afganistana", rekao je NATO u priopćenju.

Žrtve su "američki vojnici", izjavio je za francusku novinsku agenciju američki dužnosnik koji nije htio otkriti identitet.

Američki dužnosnici ne navode je li bilo drugih putnika u helikopteru koji se srušio u Musa Kali, okrugu u pokrajini Helmandu, talibanskom uporištu.

Uzrok pada helikoptera CH-53 Sea Stallion zasad nije poznat, ali "prve informacije navode na mišljenje da nije srušen", rekao je drugi američki dužnosnik.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙