FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

5. međunarodno violončelističko natjecanje "Antonio Janigro"

Autor: mbuj
ZAGREB, 19. siječnja 2012. (Hina) - Jubilarno, 5. međunarodno violončelističko natjecanje "Antonio Janigro" održat će se u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" od 24. siječnja do 5. veljače, priopćila je danas Koncertna direkcija Zagreb.

Natjecanju će 23. siječnja, u 19,30 sati u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" prethoditi solistički koncert Monike Leskovar, ujedno i članice ocjenjivačkog suda natjecanja, uz pratnju Itamara Golana.

Kritici međunarodnoga stručnoga suda i zagrebačkoj publici predstavit će se 78 mladih violončelista, od kojih mnogi već nagrađivani, iz 26 zemalja. Najmlađi natjecatelji bit će Bernardo Brizani i Ildiko Szabo (1993.), a najstariji Giovanni Gnocchi (1977.) a od hrvatskih kandidata nastupit će Petra Kušan i Branimir Pustički.

U Ocjenjivačkom sudu su, uz Moniku Leskovar, Julius Berger (Njemačka), Young Chang Cho (Koreja), László Mező (Mađarska) i Ivan Monighetti (Rusija - Švicarska).

U finalnoj etapi natjecatelji će nastupiti uz Zagrebačke soliste te Zagrebačku filharmoniju, pod ravnanjem Filipa Pavišića. Završni koncerti finalista održat će se 3. i 5. veljače.

Natjecanje je otvoreno za javnost i ulaz je slobodan. Za finalne koncerte ulaznice su besplatne i mogu se podići na blagajni dvorane.

Najbolji mladi violončelisti dobiti će službene novčane nagrade - prva iznosi 8.000 eura, druga 4.000 eura, treća 2.000 eura, a četvrta nagrada je 1.000 eura, a dodijelit će se i devet posebnih nagrada, uglavnom koncerata.

Natjecanje "Antonio Janigro" održava se u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića.

Prošla četiri održana su 1996., 2000., 2004. i 2008. godine.

(Hina) pp/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙