FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 20. siječnja

Autor: Sara Margetić
ZAGREB, 19. siječnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za petak, 20. siječnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka br. 6).

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader trebao bi u sjedištu USKOK-a istražiteljima dati iskaz u svojstvu osumnjičenika u istrazi o jeftinoj prodaji struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju, pri čemu je HEP navodno oštećen za više od 600 milijuna kuna. Istraga se vodi od svibnja 2010., a nedavno je proširena na Sanadera (12 sati, Gajeva ulica 30).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Slično i različito – Diskriminacija u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj" autorice Snježane Vasiljević. Knjigu će, osim autorice, predstaviti autor predgovora Slobodan Uzelac i recenzenti Nada Bodiroga Vukobrat, Siniša Rodin i Snježana Vasiljević. (11 sati, aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Svečano potpisivanje Ugovora o nabavci PET CT uređaja za KBC Zagreb. Ugovor će potpisati  ministar zdravlja Rajko Ostojić, te predstavnici Siemensa d.d. Zagreb, Mladen Fogec i Snježana Dubravka Petrovečki. (10 sati, Velika dvorana Ministarstva zdravlja, Ksaver 200a).

ZAGREB – Svečana ceremonija u povodu službenog početka IPA 2009 projekta “NATURA 2000 upravljanje i monitoring - NATURA MANMON“. Cilj projekta vrijednog 1.250.000 eura, koji će trajati do travnja 2013., je očuvanje postojeće biološke raznolikosti Hrvatske održivim upravljanjem i unaprjeđenjem očuvanja biološke raznolikosti u predloženim NATURA 2000 područjima. Nazočnima će se obratiti ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy i šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren. Potom će predstavnici korisnika projekta i provedbenog tima predstaviti projekat. (14,15 sati, hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s temom "Ususret referendumu o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku uniju" (11 sati, zgrada Gradske uprave, Trg S. Radića 1, dvorana 372).

ZADAR - Predavanjem pod nazivom "Izdavački rad Hrvatskog memorijalno dokumentacijskoga centra Domovinskoga rata i neke činjenice iz stranih izvora o Domovinskom ratu" započinje obilježavanje 19. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Maslenica" (11 sati, Velika vijećnica Doma Zadarske županije, Božidara Petranovića 8). Organizator je Zadarska županija u suradnji s Hrvatskim memorijalno dokumentacijskim centrom Domovinskoga rata i zadarskim Zavodom za povijesne znanosti HAZU-a. Obilježavanje se nastavlja u 19 sati u Gradskoj loži gdje će se održatia Književna večer s nazivom "Ne zaboravimo". Vojno-redarstvena operacija "Maslenica" počela je 22. siječnja 1993. i u tri je dana u zadarskome zaleđu oslobođeno 15-ak sela te bitne strateške točke, kao što su Masleničko ždrilo i zrakoplovna baza Zemunik, te su ponovno kopneno spojeni sjever i jug Hrvatske. Tijekom akcije poginulo je 19 pripadnika Hrvatske vojske i MUP-a, a ranjeno ih je 70.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Hrvatska i Europa – strahovi i nade". Knjiga je rezultat višegodišnjih istraživanja tima okupljenog na znanstvenom projektu "Javnost, elite, mediji i komunikacijska strategija ulaska Hrvatske u EU". Podijeljena je u osam cjelina i svaka se bavi jednim aspektom odnosa Hrvatske i EU, te donosi zasebna istraživanja posvećena problemima euroskepticizma, percepcije i stereotipa, očekivanja i strahova, medijskom izvještavanju, komunikacijskoj strategiji Hrvatske i sl. Autori istraživanja su: Nebojša Blanuša, Božo Skoko, Dragan Bagić, Ivan Šiber, Marijana Grbeša, Domagoj Bebić, Zlatan Krajina, Zoran Tomić i Damir Jugo. (13,15 sati, Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6).

ZAGREB - Izložba "Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije – dječje kazalište, lutke i performansi" u povodu obilježavanja stote obljetnice profesije scenografa i kostimografa u Hrvatskoj. (19 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5). Na izložbi će se moći vidjeti radovi doajena hrvatske scenografije, kostimografije i lutkarstva – od lutke Petrice Kerempuha autora Ljube Babića za predstavu „Petrica Kerempuh i spametni osel“, preko grotesknih lica i figura Zlatka Boureka, produkcije dječjih i lutkarskih kazališta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Varaždinu i dr., kazališnih performansa družina Coccolemoco, Daska, Kugla glumište do najnovije generacije autora. Autorica izložbe je Ivana Bakal. Projekt će se realizirati u dva prostora - osim u Mimari, bit će otvorena i u galeriji ULUPUH.

RIJEKA - Premijera baletne izvedbe "Carmine Burane" Carla Orffa u koreografiji i režiji Huga Viere, a orkestrom riječkog HNK-a će ravnati maestro Josip Šego. (19,30 sati, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙