FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka burza i SKDD potpisali ugovor o suradnji

Autor: tper
ZAGREB, 19. siječnja 2012. (Hina) - Zagrebačka burza i Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) danas su potpisali ugovor o suradnji, kojim se uređuju osnove međusobne suradnje glede poravnanja i namire transakcija sklopljenih na Burzi, kao i druga pitanja od obostranog interesa, izvjestili su sa Burze.

Ugovorom se definira niz tehničkih detalja koji će olakšati razmjenu informacija između Burze i SKDD-a, dok će kontinuitet suradnje osigurati Odbor za suradnju. To će se stručno tijelo periodično sazivati i razmatrati zajednička pitanja, kao i mogućnosti unaprjeđenja funkcioniranja tržišta kapitala u Hrvatskoj, a u njegovu će radu sudjelovati i predstavnik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), navodi se u priopćenju.

Ističe se i da takvo formaliziranje suradnje Burze i SKDD-a predstavlja doprinos daljnjem razvoju domaćeg tržišta kapitala kroz poboljšanje tehničkih pojedinosti koje se tiču obaju potpisnika, što će doprinijeti većoj efikasnosti samog tržišta optimiziranjem protoka informacija, ali i potaknuti mogućnosti kvalitetne diskusije njegovih ključnih institucija o svim otvorenim pitanjima kako od obostranog interesa, tako i od interesa svih sudionika tržišta.

S Burze najavljuju kako je u pripremi i potpisivanje ugovora o suradnji između Zagrebačke burze, SKDD i Hanfe, čime će biti ispunjena i posljednja pretpostavka za početak operativne primjene kratke prodaje (eng. short selling) na Zagrebačkoj burzi, u skladu s Pravilima Burze i Uputom SKDD-a.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙