FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bulić: jednodnevno aktiviranje mirovina "generira nemoral"

Autor: dspo
PULA, 18. siječnja 2012.(Hina) - Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kako zakon koji omogućuje jednodnevno aktiviranje povlaštenih mirovina "generira nemoral".

Po njegovu mišljenju, potpuno je neprihvatljivio to što od hrvatske neovisnosti 560 saborskih zastupnika otišlo u mirovinu s različitim iznosima.

"Niti jedna od povlaštenih mirovina ne bi smjela biti veća od prosječne plaće u Hrvatskoj", rekao je Bulić. S tim u vezi naglasio je da prosječna mirovina onih koji sada idu u mirovinu iznosi 39 posto plaće.

Po njegovim riječima, evidentno je da mirovinski sustav na taj način u Hrvatskoj u cijelosti ne može funkcionirati jer - da bi on funkcionirao - "potrebno je 36 milijarda kuna, a raspoloživo je tek 19 milijarda, što znači da mirovinskom sustavu na godinu nedostaje 17 milijarda kuna".

Dodao je kako velik broj građana sa svojom mirovinom, kako je rekao, "ne može egzistirati", te je napomenuo kako se "s obzirom na nerazmjer prihodovne i rashodovne strane mirovinskog sustava" u budućnosti ne može očekivati samo zamrzavanje mirovina, nego i njihovo smanjivanje.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙