FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Lovrić na sastanku Vojnog odbora NATO-a

Autor: kgab
ZAGREB, 18. siječnja 2012. (Hina) - Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić sudjeluje u radu Vojnog odbora NATO-a koji u srijedu i četvrtak zasjeda u sjedištu Saveza u Bruxellesu, priopćilo je ministarstvo obrane.

Tijekom dvodnevnog zasjedanja Vojni odbor će razmatrati daljnji razvoj NATO-ovih i NATO-om vođenih operacija, implementaciju nove zapovjedne strukture, koncept zajedničkog razvoja obrambenih sposobnosti (tzv. Smart Defense) i suradnju s partnerima, a u cilju priprema za predstojeći summit u Chicagu.

Na sastanku Vojnog odbora u različitim će formatima (Mediteranski dijalog, Euroatlantsko partnersko vijeće, Vijeće NATO-Rusija), uz načelnike glavnih stožera država članica NATO-a, sudjelovati i načelnici glavnih stožera 39 država partnera kao i zapovjednici strateških savezničkih zapovjedništava za operacije i transformaciju.

Uz načelnika Glavnog stožera OS RH u hrvatskom su izaslanstvu: vojni predstavnik Republike Hrvatske pri NATO i EU general bojnik Mirko Šundov i načelnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OS RH kapetan bojnog broda Marileo Staničić, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙