FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Prijava protiv Nikolaidisa zbog "poticanja na terorizam"

Autor: rmav
SARAJEVO, 18. siječnja 2012.(Hina) - Udruga novinara Republike Srpske (UNRS) podnijela je u srijedu kaznenu prijavu protiv novinara i književnika te savjetnika predsjednika parlamenta Crne Gore Andreja Nikolaidisa zbog navodnog poticanja na terorizam.

U priopćenju te udruge poslanome medijima podsjeća se kako je Nikolaidis u tekstu "Što je ostalo od velike Srbije", objavljenom 11. siječnja na beogradskom portalu "e-Novine", napisao kako je "Republika Srpska prirodna tvorevina u civilizaciji koja je nastala na barbarstvu".

U UNSR-u su zaključili kako je Nikolaidis ocijenio da bi "civilizacijski potez bio upravo ugasiti Republiku Srpsku, makar i nasilno".

"Za Nikolaidisa bi bio civilizacijski iskorak da je uporabljen eksploziv u dvorani 'Borik' u Banjoj Luci", ističe se u prijavi UNRS-a i podsjeća kako je 9. siječnja u nazočnosti visokih dužnosnika Srbije i Republike Srpske u dvorani "Borik" obilježen dan osnutka tog entiteta. Uoči obilježavanja u toj je dvorani policija dan ranije pronašla skriveno oružje, dvije ručne bombe i tri kilograma plastičnog eksploziva s upaljačem. Zbog toga je uhićen Božidar Stanišljević, koji je i priznao da je unio i sakrio oružje, a protiv njega je podnesena kaznena prijava za terorizam.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙