FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 18. siječnja

Autor: Sara Margetić
ZAGREB, 17. siječnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za srijedu, 18. siječnja:

ZAGREB - Treća sjednica Hrvatskog sabora koju će Sabor nakon utvrđivanja dnevnog reda početi aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će zastupnici postavljati pitanja premijeru Zoranu Milanoviću i članovima vlade. Za postavljanje pitanja prijavilo se 24 zastupnika, od kojih je polovica HDZ-ovih, a iz vladajuće Kukuriku koalicije za 'aktualac' je prijavljeno tek šest zastupnika, među kojima ni jedan SDP-ov (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka br. 6).

ZAGREB – Hrvatska narodna stranka (HNS) organizira akciju animiranja građana Republike Hrvatske za izlazak na referendum 22. siječnja i glasanje ZA Hrvatsku u Europskoj uniji, a pridružit će joj se ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić (15 sati, Gajeva ulica, kod Ghetaldusa).

RIJEKA - Skup s temom "Referendum za ulazak RH u EU" održat će se u dvorani Transadrije u Rijeci, a sudjelovat će ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i saborska zastupnica HNS-a Nada Turina Đurić. Skup organiziraju županijske organizacije SDP-a i HNS-a Primorsko-goranske županije (18 sati, Riva Boduli 1).

ZAGREB - Javna tribina o hrvatskom istraživačkom i visokoobrazovnom sustavu u kontekstu procesa integracije Hrvatske u Europsku uniju koju organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj (17 sati, aula rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Tribina je organizirana u sklopu ciklusa predavanja "Hrvatska na pragu pristupanja Europskoj uniji." Uvodne govore održat će rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliša, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren.

KOPRIVNICA – Javna tribina o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u sklopu projekta "EU pokreni se!" (10 do 14 sati, Gradska vijećnica, Zrinski trg 1). Tribine se održavaju tijekom siječnja u šest hrvatskih gradova.

ZADAR - Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) potpisat će dva sporazuma o opskrbi solarnom energijom za domaćinstva koja nisu priključena na električnu mrežu, u selu Ajderovcu nedaleko od Srba u općini Gračac (11 sati, Solarni edukacijski centar, Put Murvice bb). S tvrtkom EnergyPlus iz Ludbrega UNDP će potpisati sporazum o donaciji opreme za postavljanje samostalnog solarnog fotonaponskog sustava, a s udrugom Una iz Srba o korištenju sustava u zaseoku Ajderovcu. Sporazume će potpisati stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton, vlasnik tvrtke EnergyPlus iz Ludbrega Zvonimir Magić i predsjednica Udruge Una iz Srba Tanja Rastović.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Neven Leskovar

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙